Az

     egészség

MINDENKINEK

         jár!

"A halál a belekben lakozik"

"Ételed legyen orvosságod,
orvosságod legyen ételed."

          Hippokratész
Kezdőlap      Cikkek
Oldal nyomtatásaKedvencekhez
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nobel-díjat kaphat egy magyar találmány!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Dr. Hummel ZoltánTestünk 70 százaléka víz, ennek kisebb része a plazmában és a sejt közötti állományban található, nagyobb része pedig hidratációs állapotban, a sejtekben fehérjerostokhoz kötötten van jelen. A béltartalomban is ilyen kötött víz van, mennyisége pedig függ az elfogyasztott táplálék rosttartalmától és a bevitt folyadék mennyiségétől. Dr. Hummel Zoltán felfedezte, hogyan tudnak a rostok több vizet megkötni és a bélcsatornában tartani.

Ha nem eszünk rostdús táplálékot, akkor a bevitt folyadék hamar felszívódik a véráramba, onnan pedig a vesébe, ahol kiválasztódik. Tehát számunkra a kötött víz sokkal jobban felhasználható, mert tovább hozzáférhető, mint az ivóvizekben és ivólevekben lévő folyékony víz. Fontos tudni azt is, hogy a béltartalom állagát és tovahaladó képességét a benne lévő kötött víz határozza meg.

– Laboratóriumi kutatásaim során, amikor megismerkedtem a mikrobiális cellulózzal – amit később primbiotikumnak neveztem el –, csak arról volt tudomásom, hogy a belőle készült gél ehető, és egyedülállóan magas kötött víztartalma van. Azért figyeltem fel erre a tényre, mert kutatói pályafutásom folyamán az élő sejtek által kötött vízzel foglalkoztam. Ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban.

Egészséges a bélflórád?

Ha állandóan fáradt vagy, szélgörcsök gyötörnek, annyira puffadtnak érzed magadat, hogy már a nadrágodat is ki kell gombolnod, nem tudsz megszabadulni súlyfeleslegedtől, és nem jó az emésztésed, akkor érdemes egy alapos méregtelenítést végezni, amelyet a belek tisztításával, rendbetételével ajánlott kezdeni. Csak a tiszta belekben és kötött víz jelenlétében élnek meg az egészségért felelős baktériumok.

Ha viszont bekapunk egy kanál mikrobiális cellulózt tartalmazó gélt – melyben csak néhány tizedgramm cellulózmikrorost van, ami kocsonyássá teszi a vizet –, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, a nagyobb része bennmarad a béltartalomban. Ez tisztító hatást biztosít a bélrendszernek, megteremtve a bélflóra kialakulásához és fennmaradásához szükséges vízmennyiséget – magyarázza dr. Hummel Zoltán, majd hozzáteszi:

Minden vitamin felfedezéséért Nobel-díjat adnak?
A vitamin a szervezetünk számára létszükséglet, nem élhetünk nélküle. Az egészséges bélflóra nélkül sem élhetünk, mert rengeteg vitamin, ásványi anyag és nyomelem felszívódásában segít.

A primbiotikum felfedezése feltárta, hogy miért szükségesek az étkezési rostok az egészséges bélflóra kialakításához. A professzor felfedezte azt is, hogy minél hidratáltabbak az étkezési rostok, annál hatékonyabbak a bélflóra vízellátásában és erősödésében. A hidratált rost a bélflóra létszükséglete, így mindannyiunké is.

Ezek a tünetek:

* Figyelmeztető tünetek, hogy valami nincs rendben:
* Minden aprócska vírus lever a lábadról, sokat betegeskedsz, gyakran megfázol
* Hasad gyakran felpuffad, a székleted rapszodikusan változik, szélgörcsök kínoznak, elégtelen az emésztésed
* Ételallergiás leszel
* Hiába diétázol megfelelően, nem tudsz szabadulni a pluszkilóktól
* Fáradékony, erőtlen, gyakran ingerlékeny vagy, hullámzó a kedélyed
* Nem múló bőrproblémáid vannak
* Rossz a szájízed, erős szagú a székleted
* Visszatérő fejfájásaid vannak
* Csillapíthatatlan éhséget érzel
* Candida-fertőzésed alakul ki
* Hasmenésed vagy székrekedésed van

Forrás: Blikk (2010.02.28.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Probiotikum - Prebiotikum - Szimbiotikum
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szimbiotikumok

A vastagbél nagyon fontos szervünk, hiszen nemcsak a táplálék emésztésében és a tápanyagok felszívásában, de szervezetünk védekezőképességében is kiemelkedő szerepet játszik.
A vastagbélben egymással egyensúlyban élnek a jótékony és káros baktériumok milliárdjai. Ezek alkotják a normál bélflórát, ami a felnőttek testtömegéből 1-1,5 kg-ot tesz ki! Amikor ez az egészséges egyensúly megbillen, kellemetlen közérzet, rosszabb emésztés, hasmenés jelentkezhet.
Mit tehetünk a mikrobiális egyensúly helyreállításáért?

Először is tisztázzuk, mik is azok a szimbiotikumok. Olyan készítmények, amelyek egyszerre tartalmaznak prebiotikus rostokat és jótékony hatású élő baktériumokat, ún. probiotikumokat is.

Prebiotikumok
A prebiotikumok tulajdonképpen olyan élelmi rostok, amelyek ellenállnak a gyomor- és epesavaknak és emésztetlenül, változatlan formában kerülnek a vastagbélbe, ahol a jótékony baktériumok számára táplálékul szolgálnak. A prebiotikumok közül a legfontosabb az inulin, amelyet például hagyma, fokhagyma, articsóka, bab fogyasztásával juttathatunk a szervezetünkbe.

Érdekesség, hogy az anyatej nagy mennyiségű prebiotikumot tartalmaz, míg a tehéntejben ezek csak nyomokban találhatók meg.

A prebiotikumok azonban nemcsak a jótékony baktériumok növekedését a serkentik, hanem a bél védekezőrendszerére is kedvező hatást fejtenek ki azáltal, hogy belőlük a bélbaktériumok rövid szénláncú zsírsavakat képeznek. A vastagbél nyálkahártyáját alkotó sejteknek ugyanis ezek a zsírsavak a legfőbb energiaforrásai.

Probiotikumok
A probiotikumok az emberi szervezet egészsége szempontjából jótékony hatással bíró, élő tejsavbaktériumok, amelyek egyébként az emberi bél mikroflórájának természetes alkotóelemei.

Nem minden baktériumról lehet elmondani, hogy probiotikum, mert ahhoz – az előbbieken kívül – számos egyéb, szigorú feltételnek kell megfelelniük, többek között: álljanak ellen a gyomor- és epesavaknak; képesek legyenek hozzátapadni a bélnyálkahártyához és ott meg tudjanak telepedni, szaporodjanak; az ipari technológiai eljárás – pl. tablettázás – során életképességüket ne veszítsék el.

A probiotikumok természetes forrásai a tejtermékek – pl. élőflórás joghurt, kefir – és a fermentált húsok. Fontos, hogy a probiotikus hatás kifejtéséhez, a telepek képzéséhez elegendő számú jótékony baktérium kerüljön a szervezetbe, ami kb. 108–109 telepképző egység. Ezt a mennyiséget pl. étrend-kiegészítőkkel lehet biztosítani.

Mikrobiális egyensúly
Az emberi béltraktus jótékony és ártalmas baktériumfajok százaiból álló hatalmas és változatos mikroflórával rendelkezik. A jótékony baktériumok, elsősorban a Lactobacillus és Bifidobacterium fajok a születéstől, a gazdatest egész élete során uralják a vastagbelet. Felnőttek esetében a mikroflóra összetétele egészen stabilnak mondható, azonban idősebb korban a jótékony bifidobaktériumok aránya lecsökken. Normál esetben a jótékony baktériumok kontrollálják az ártalmas baktériumok mennyiségét, és fenntartják a vastagbél ellenálló képességét. Megakadályozzák ezzel a káros baktériumok és a kórokozók túlszaporodását. Mindazonáltal, ez a mikrobiális egyensúly könnyen felborulhat antibiotikumok szedése, étrendváltozás, utazás, valamint a bél megbetegedései következtében és laktózintoleranciában.

Bizonyított gyógyhatás
Az utóbbi évtizedekben tudományos vizsgálatok egész sora irányult az egyes baktériumtörzsek klinikai hatásainak igazolására. Íme néhány példa:

Probiotikumok klinikai vizsgálatok által bizonyított klinikai hatása:
Lactobacillus acidophilus: csökkentette az antibiotikum kezelés okozta hasmenést (Black et al. 1991)
Lactobacillus casei: a rotavírus okozta hasmenést lerövidítette, immunmoduláns hatás (Sugita and Togawa 1994 Nagao et al. 2000)
Lactobacillus rhamnosus (LGG): a rotavírus okozta hasmenést lerövidítette, immunmoduláns hatás, enyhítette a gyulladásos bélbetegségeket, az allergia kezelése és megelőzése (Guandalini 2000, Kaila et al 1992, Gupta et al 2000, Kalliomaki 2001b)
Lactobacillus plan-tarum: enyhítette a gyulladásos bélbetegséget, az LDL koleszterol szintet csökkentette (Niedzielin 2001, Bukowska 1998, Bi-fidobacterium longum: allergia kezelése, Isolauri 2001)
Lactobacillus reu-teri: a rotavírus okozta hasmenést lerövidítette (Shor-nikova 1997)
Streptococcus thermophylus: laktóz-intolerancia tüneteinek csökkentése (Ouwehand 2002)

Számos Lactobacillus és Bifidobacterium törzset sikeresen alkalmaztak antibiotikum-kezelés utáni, illetve utazók hasmenéses megbetegedésének megelőzésére és kezelésére. A bél mikrobiális egyensúlyának normalizálása vagy helyreállítása probiotikum bevételével számos bélbetegség tüneteinek enyhülését okozza: pl. székrekedés, laktóz-intolerancia vagy irritábilis bélproblémák esetén.

A bél védekezőrendszerének megerősítése
A fentieken túlmenően, a probiotikumok védelmi szerepet töltenek be a fertőzések és az allergia kialakulásának megelőzésében, mivel a legnagyobb nyirokszövet a bélhez kapcsolódik. Az immunrendszerünk működéséhez szükséges legtöbb védekező-anyag – azaz az antitesttermelés – is a bélben található. A probiotikumok és prebiotikumok segítik a sérült bél-nyálkahártya gyógyulását, csökkentik az antigének áthatolását a nyálkahártyán, és a gyulladásos reakciót.

Mindezek alapján elmondható, hogy a pro- és prebiotikumok kiegészítik egymás kedvező hatásait, ezért úgy érdemes táplálkozni, hogy étrendünk mindkettőt tartalmazza. Különösen érdemes erre odafigyelni a téli időszakban, amikor egyébként is romlik a védekezőrendszerünk, és gyakrabban kell antibiotikumot szednünk.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett szimbiotikus étrend-kiegészítő fogyasztása javasolt a jó közérzetért és a normál bélflóra helyreállításáért. Használata ajánlott felnőtteknek és időseknek egyaránt.

(Dr. Szabó Gábor háziorvos, belgyógyász)

-----------------------------------------------------------------------------------------
Ez kell az egészséges bélflórához
-----------------------------------------------------------------------------------------

Dr. Hummel Zoltán többek között az élő sejtek által kötött vizet kutatta.

A rostok által kötött víz mennyiségében a bajnok a mikrobiológiai eredetű cellulóz. Ezek a rostok képesek a legtöbb vizet megkötni, és a bélcsatornában tartani. A kutató prímbiotikumnak nevezi a rostok által kötött vizet, mert enélkül nem fejlődhet a bélfl óra sem. Hiába van jelen probiotikum és prebiotikum, ha nincs elég víz jelen, akkor nincs bélfl óra.
A testünk 70%-a víz, ennek csak kisebb része, a plazmában és a sejt közötti állományban, található a víz folyadék állapotban, a sejtekben a víz fehérjerostokhoz kötött állapotban van. A bél tartalomban is ilyen kötött víz van. De itt az élelmiszerekben lévő étkezési rostok kötik meg a vizet. A nem kötött víz hamar felszívódik a véráramba, onnan pedig a vesébe, ahol kiválasztódik.

 


70%!!! Testünk ennyi részét adja a víz, így nem meglepő, hogy a működéshez is elengedhetetlen!Tehát számunkra a kötött víz sokkal jobban felhasználható, mert tovább hozzá férhető, mint az ivóvizekben és ivólevekben lévő folyékony víz. Másodsorban pedig a béltartalom állagát és tovahaladó képességét a benne lévő kötött víz határozza meg. Azt is tudta a felfedező-kutató, hogy nagy a tisztítóképessége a kötött víznek. Így arra jutott, hogy ha megiszunk egy pohár vizet, akkor annak a nagyobb része felszívódik, csak a kisebb része marad a béltartalomban.

 

Ha megiszunk egy pohár mikrobiális cellulózt tartalmazó gélt, amelyben csak néhány gramm cellulózrost van, ami kocsonyássá teszi a vizet, akkor a gélben lévő víznek csak a kisebb része szívódik fel, és a nagyobb része bennmarad a béltartalomban.

 

Forrás: Blikk (2009.10.18.)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prebiotikumok - Probiotikumok - Szimbiotikumok
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A bélflóra fő funkciója a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása. Ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a káros baktériumok száma megnő, célszerű probiotikumokat, prebiotikumokat alkalmaznunk az egyensúly helyreállítása érdekében.

 

  Probiotikus törzsek


  • Bifidobacterium adolescentis, bifidum, longum, infantis
  • Lactobacillus acidophilus, casei, delbruekii
  • Saccharomyces boulardii

Probiotikum, prebiotikum, szimbiotikum

Probiotikumok. Probiotikumnak nevezzük azokat a baktériumok, gombákat, melyek szájon keresztül bejutva, élve  elérik a vastagbelet, majd ott megtapadva (colonisatio) a gazdaszervezet számára hasznos funkciót töltenek be. Másként megfogalmazva  olyan élő microbialis táplálék-kiegészítők, melyek a bélflóra egyensúlyának pozitív irányú megváltoztatásával a szervezet állapotát javítják.

Prebiotikumok. A prebiotikumok olyan nem emészhető élelmiszer összetevők, melyekre nem hatnak a gyomor és bélrendszer felső szakaszának emésztőenzimei, éppen ezért változatlan formában képesek eljutni a vastagbélbe, s ott serkenteni a jótékony hatású baktériumok szaporodását.  Képviselőik oligoszacharidok (2-9 egyszerű cukormolekulából épülnek fel), melyek megtalálhatók a hagymafélékben, articsókában, zabpehelyben, búzában, anyatejben, érett sajtokban.

 

  Ön tudta?


Az emberi bélflórát 300-500 különböző baktériumfaj alkotja, számuk az emberi sejtek tízszerese. A széklet száraz súlyának 40-60 százalékát is ezen baktériumok adják.

Szimbiotikumok. A szimbiotikumok a probiotikumok és a prebiotikumok együttesét jelentik, vagyis olyan készítményeket, melyek alkalmazása során a két tényező előnyös hatása összegződik.

Az egészséges bélflóra

A születéskor steril vékony- és vastagbelet táplálástól függően anyatej esetén bifidobaktériumok, tápszer esetén vegyes flóra kolonizálja.

A bélcsatorna kezdeti bakteriális benépesülése fontos a nyálkahártya immunrendszerének kialakulásában, ennek szabályozásában. Életkorra jellemzően mindenkiben kialakul egy egyensúlyi állapot (equilibrium), mely egyénre jellemző, időben többnyire állandó.

  A normál bélflóra számokban

  • gyomor: kevesebb mint 103/ml,
  • vékonybél: jejunum 103-104/ml, ileum 105-106/ml (bacteroides, bifidobacteroides, fusobact., clostridiumok
  • vastagbél: 1011-1012/ml (eddigiek+ enterococcus, peptococcus, enterobacteriaceae)

A normál bélflóra főbb funkciói az idegen kórokozókkal szembeni védelem, az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása, a nyálkahártyát alkotó sejtek osztódásának, fejlődésének szabályozása, a maradék tápanyagok megemésztése, rövid szénláncú zsírsavak termelése (ez a bélhámsejtek elsődleges tápanyaga).

Abban az esetben kell probiotikumokat, prebiotikumokat alkamaznunk, ha a bélflóránk egyensúlya felborul, és a szervezet számára káros baktériumok száma megnő.

Ennek okozója lehet az egyoldalú táplálkozás, fertőzések, antibiotikum kezelés, túlzott mértékű alkoholfogyasztás, dohányzás.

Az egészséges bélflóra helyreállítása

Az egészséges bélflóra helyreállításának két feltétele van: a károsító tényezők megszüntetése és az elpusztult flóra pótlása. Ez utóbbiban vannak segítségünkre a pre- és probiotikumok.

Javasolt használatuk gyomor-bélhurutban, székrekedés esetén , antibiotikus terápia után, magas cholesterinszint esetén, haspuffadás, emésztési zavar előfordulásakor. Túladagolásuk nem lehetséges, esetleg enyhe hasmenés jelentkezhet.

 

  Fontos tudni


A probiotikumokat nem ajánlott éhgyomorra szedni, érdemes  étkezés közben fogyasztani.

Jelenleg két fő probiotikum forrás áll a rendelkezésünkre: kapszulás készítmények és tejtermékek. Ez utóbbiak csoportjában azonban a tárolás során a csíraszám töredékére csökkenhet.

Mik az előnyös hatások?

Összefoglalva a pre- és probiotikumok előnyös hatásait, három fő tényezőt emelhetünk ki:

  • egészséges bélflóra kialakítása (kórokozók szaporodásának visszaszorítása, fertőzéses hasmenés megszüntetése);
  • a szervezet védekezőképességének fokozása, szabályozása (allergiás megbetegedések számának csökkentése, autoimmun kórképek megelőzése);
  • vérzsír-értékek javítása: orvosi terápiában bizonyítottan hasznosan gyomor-bélhurutban, illetve annak megelőzésében, atópiás megbetegedésekben és gyulladásos bélbetegségekben.

  Immunrendszer, bélflóra, probiotikum, prebiotikum - Orvosszemmel a fogalmakról


Immunrendszerünket nemcsak nyirokszervek és nyirokcsomók alkotják, hanem fontos részét képezi az az 1-2 kilogrammnyi hasznos baktériumtömeg is, amely a bélrendszerben, döntően a vastagbél területén helyezkedik el. A saját sejtjeink számának tízszeresét (!) kitevő baktériumok táplálása és életfeltételeinek biztosítása legalább olyan fontos, mint a saját sejtjeinké. E hasznos baktériumflóra szervezetünk külvilággal érintkező részét – a bélnyálkahártya felszínét – úgy vonja be, mint egy puha szőnyeg. Ez az – eredetileg – összefüggő védőgát számos hatásra sérülhet.

(Dr. Plósz János, gasztroenterológus)


 
Szeretnéd megrendelni Dr. Hummel Zoltán Mikrorostos Géljét?
 
Add meg neved, telefonszámod, skype és / vagy msn címed.

Írj egy e-mailt  az ifjtothlajos[kukac]gmail.com címre.
 
Tárgyként kérlek ezt írd: Hummel Gél
 
Ezt követően jelentkezni fogok.

  

Várom a jelentkezésed.

Baráti üdvözlettel:


ifj. Tóth Lajos / Lala

ifjtothlajos@gmail.com

+36 70 / 415 - 5252

Skype: ifjtothlajos

 

 

 

 

Vízdíj csökkentő megoldások!
Víz- és csatornadíj csökkentő megoldások! Élethosszig tartó megtakarítás!
 
-------------------------------------------
 
Vásárlói vélemények 

Anyósom barátnőjének évek óta nem működik a pajzsmirigye és ennek egyik következménye, hogy a bélmozgások is hihetetlenül lelassultak. Több hashajtóval és rostdús táplálkozással is igyekezett segíteni magán de volt olyan hónap, hogy többször ment el bélmosásra (nem egyszerű beöntésre). A gélhez sem fűzött nagy reményeket, de egy próbát azért megért. Azóta szinte minden nap, magától is megoldódik a gondja. (Marosffy Veronika)

Mivel eléggé savas a gyomrom, több alkalommal émelygek a feketekávétól. Általában gyümölcsöktől, savanyúságoktól, szénsavas üdítőktől savtúltengésem van. Amióta a gélt veszem be étkezés előtt, azóta normalizálódik a gyomrom állapota. Két hónapos kúra után rendbe jöttem. Igen, bevált a módszer. (Bognár Csaba)

Gyermekkoromban szinte nem telt úgy el tél, hogy a háziorvosom ne irt volna fel egy kis antibiotikumot, igy az immunrendszerem meggyengült az évek során, és allergiás lettem, szinte minden növényre, és sokféle élelmiszerre. Mielőtt megismertem a Hummel Mikrorostos Gélt szinte rettegés volt a táplálkozás - ha nem otthon ettem -, hogy mit tartalmaz az adott étel, de a gélnek köszönhetően nem puffad fel a hasam, sok allergiás ételt tudok fogyasztani, nincs hasmenésem (allergia), de még a székrekedésemen is javított. (Oláh Anita)

Sajnos nagyon nagy gyomorfájdalmaim voltak. Orvosi vizsgálatok után megállapították, hogy fekélyem van. Nagyon erős gyógyszereket kellett szednem, hogy egyáltalán létezni tudjak. Azt mondták, hogy meg kell műteni. Közben egyik ismerősöm ajánlására elkezdtem szedni a Dr. Hummel Zoltán féle Mikrorostos Gélt. Egy hét után el tudtam hagyni a gyógyszerek szedését, majd egy hónap után a vizsgálaton megállapították, hogy eltűnt a fekélyem. Így hála Istennek egy műtétet sikerült elkerülnöm. Köszönöm Dr. Hummel Zoltán! (Garas Anna Mária)

További tapasztalatok!

----------------------------------------

 
Védelem a combok közt!
Love
 Moon anionos (antibakteriális) egészségügyi betétek! Egészséges és
energikus komfortérzetet biztosítanak! Férfiak is használják! 
----------------------------------------
 
Védelem a mobil telefonoktól!
Winguard telefonmatrica! Csökkenti az interferenciát és az elektromágneses mezőt, növeli a hangminőséget! 
----------------------------------------
 
Védelem a láthatatlan veszélyektől!
Egészség kártya, amely semlegesíti az elektromágneses sugárzást! 
----------------------------------------
 
Antibakteriális környezetbarát szájmaszk!
Anionos, antibakteriális védelemmel rendelkező, eldobható környezetbarát szájmaszk! 
----------------------------------------
 
Aniont termelő energia kő!
Energia kő, amely az egészség védelmében köbcentiméterenként 2500 aniont termel! 
----------------------------------------